Sunday, October 26, 2014

ගෙදරදීම Ginger Beer හදමු

ඉඟුරු(Ginger) කියන්නෙ බොහෝ ලෙඩ වර්ග සුව කිරීමට යොදාගත හැකි බෙහෙතක්.
බොහෝදෙනෙක් බඩේ අමාරුවක් බඩේ අජීර්ණ තත්ත්වයකදී වගේම කෑම රුචිය වැඩි කරගැනීම සඳහාත් ඉඟුරු මිශ්‍ර බීම වර්ග පානය කරන්න පුරුදු වෙලා ඉන්නවා. 


නමුත් ඔබ බොහෝවිට පුරුදු වෙලා ඉන්නෙ කඩෙන් මිලදී ගන්න එවැනි බිම වර්ගයක් පානය කරන්න.
අද අපි කියල දෙන්නේ ගෙදරදීම ඉඟුරු බීමක් එහෙම නැත්තම් Ginger Beer එකක් සාදා ගන්නා ආකාරය.
අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය
සීනි 500g
අමු ඉඟුරු 150g
දෙහි යුෂ කෝප්ප 2 1/2
වියලි මිදි 500g
වතුර බෝතල් 1 1/2
සාදන ක්‍රමය
ඉඟුරුවලින් හා සීනි වලින් බාගය බැගින් ගෙන වතුර බෝතල් 1/2 ට පමණ මිශ්‍ර කර හොඳින් බ්ලෙන්ඩර් කළ යුතුයි.
ඉන්පසු එම මිශ්‍රණය ඉතුරු වතුර ප්‍රමාණය සමග කලවම් කළයුතු වෙනවා. එසේ කලවම් කරගත් වතුරට දෙහි යුෂ හා වියලි මිදි යුෂ එක් කර පිළිගන්වන්න. මෙම ප්‍රමාණය වීදුරු 07 ට පමණ සෑහේ.

2 comments:

  1. දෙහි කෝප්ප දෙක හමාරක් කියන එක හරිද???

    ReplyDelete
  2. දෙහි කෝප්ප දෙක හමාරක් කියන එක හරිද???

    ReplyDelete